Olimpiyat öğrencileri hem duygulandırdı hem eğlendirdi

10. Türkçe Olimpiyatları kapsamında Edirne'ye gelen öğrenciler, belediyeyi ziyaret sırasında hem duygulandırdı hem eğlendirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 18:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turnenin ikinci gününde, valilikten sonra belediyeyi ziyaret eden öğrenciler, Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu tarafından karşılandı. Belediye meclis salonunda Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile bir araya gelen öğrencilerle keyifli anlar yaşandı. Çok sayıda basın mensubunun takip ettiği ziyarette, öğrenciler kendilerini tanıtarak sahnede gösterecekleri performanstan mini sunumlar yaptı.

Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, olimpiyatlara katılan öğrencilerin dünyanın değişik ülkelerindeki Türk okullarında okuduğunu hatırlattı.

Bir gazetecinin, ?Şarkı söyleyen çocuklar konservatuvar eğitimi almış kadar güzel okuyor. Bunlar nasıl bir eğitimden geçiyor?? sorusu üzerine Sedefçi, şöyle dedi: ?Dünyada açılan okullarımız, kolejlerimiz var. Buralarda okuyan öğrenciler bunlar. Öğretmenleri Türk. Çoğu bizim İstiklal Marşı'mızı okuyorlar. Türk öğretmenlerinin onlara verdiği eğitimlerle eğitilerek buraya geldiklerini düşünüyorum. Tabii eğitim almaları da bir sevgiye dayanması lazım. Aralarında o sevgi köprüsü kurulunca bu gençler heyecanla, zevkle bu işi öğrenmeye çalışıyor."

Konuşmanın ardından Tacikistan'dan gelen Madina Diloeva'nın okuduğu ?Dünyanın çiçekleri? isimli şiir duygulandırdı. Kız öğrencisinin okuduğu şiir Edirne'ye görev yapan Gazeteci ve Besteci Bayazıt Şansı'yı duygulandırdı.

Şiirin okuşundan etkilenen gazeteci gözyaşlarını tutamadı. Gazetecinin duygulandığını gören Belediye Başkanı Sedefçi, ?Ben de çok duygulandım. Ağlamamak için kendimi tutmaya çalışıyorum. Ama sen duygularını bıraktın, seni de kutluyorum.? dedi.

Tacik öğrencinin şiirinin ardından Azerbaycan'dan gelen Zeynep Abdullayeva söylediği şarkı ise eğlendirdi. Öğrencinin şarkısına Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi de eşlik etti. Şarkıyı büyük bir beğeni ile dinleyen Sedefçi, ?19 yıldır ilk defa bu mikrofonda bir şarkı söylüyorum? diye konuştu. Öğrencilere çıkış kapısına kadar eşlik eden Sedefçi, çeşitli hediyeler vererek onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber